שאלות נפוצות

אנרגיה סולארית היא אנרגיה שמיוצרת על ידי קרינת השמש. היא נחשבת אנרגיה ירוקה בשל העובדה שתהליך הפקתה לא מזהם את האטמוספרה ואינו כולל שימוש במשאבים קיימים כגון נפט ופחם. בתהליך הפקת האנרגיה הסולארית לא משתחררים גזים רעילים החוצה ולא נשארת פסולת כלשהי.
כיום השימוש הנפוץ ביותר באנרגיית השמש הוא יצירת חום, לדוגמה בדודי שמש, וכן ליצירת חשמל במערכות פוטו וולטאיות שנקראות גם מערכות סולאריות.

בפאנלים הסולאריים מותקנים תאי סיליקון מיוחדים אשר סופגים פוטונים מקרני השמש וממירים את אנרגיית האור לזרם ישר. ממירי המתח המותקנים במערכת הסולארית ממירים את הזרם הישר לזרם חילופין. רשת החשמל של חברת החשמל יכולה לקבל מהמערכת זרם חילופין. הזרם המומר עובר דרך מונה חשמל אל רשת החשמל הארצית. 

כבעלים של מערכת סולארית אתם תחשבו כיצרני חשמל.

בתמורה לחשמל שאותו תייצרו תקבלו עבורו כסף מחברת החשמל בחוזה ל25 שנה במחיר קבוע מראש על פי האסדרה אליה אתם משויכים.

הסדרה תעריפית עד 15 KW – תקבלו 0.48 ש"ח לKW

הסדרה תעריפית מ15 KW עד 200 KW – תקבלו 0.45 ש"ח לKW

הסדרה ברירת מחדל מ 200 KW – תקבלו 0.23 ש"ח לKW

בחישוב לדוגמא ניתן להבין שעל מערכת ממוצעת של 30 KW נייצר כ51,000 KW  כל שנה ואותם נזרים לרשת החשמל.

אם נעשה את החשבון של 51,000 KW  אותם ייצרנו בשנה כפול 0.45 ש"ח המחיר שאותו נקבל על כל קילו וואט שהזרמנו לרשת מחברת החשמל

יש לנו רווח של כ23,000 ש"ח לשנה עבור יצור החשמל.

מערכת סולארית יכולה להבנות על כל גג: איזכורית, פנל מבודד, בטון, רעפים (מלבד אסבסט, וגם את זה אפשר לפתור על ידי החלפת הגג). סוגי המבנים: בתים פרטיים, מחסנים, מבנים חקלאיים, מבני מסחר ומפעלים. הגג צריך להיות עמיד למשקל המערכת הסולארית שאינו משמעותי (כ-20 קילוגרם למטר רבוע). גג הפונה דרומה הוא אידיאלי להתקנת המערכת, אך ניתן להקים גם על גגות הפונים למערב או מזרח. בעת תכנון המערכת ננסה לכוון את הפנלים כך שיפנו לדרום במידת האפשר. נציג החברה יוכל לערוך מדידות, הדמיה ולהציג חישובי כדאיות. אם ברשותך גג בגודל של 100 מ"ר לפחות שווה לבדוק ללא התחייבות.

הצללות למיניהן כגון בניינים שכנים, מעקות ועצים יגרמו לירידה בכמות החשמל שהמערכת מייצרת. ניתן לעתים להתגבר על ההצללה בעזרת הרמת וכוון הפאנלים בקונסטרוקציית אלומיניום והתקנת ממיר היודע לצמצם את נזקי ההצללה רק לאזור במערכת המוצלל באותה עת. מומלץ להתייעץ עם נציג החברה לקבלת מידע נוסף.

בגדול נהוג לחשב שעל כל 7.5 מ"ר אפשר להתקין 1 KW מותקן

כלומר שעל גודל גג של 100 מ"ר ניתן להתקין מערכת של כ 14 KW

תלוי כמובן בסוג הגג, השיפוע, הפרעות שיש עליו, דודי שמש וכו'

במערכות ביתיות אנו ממליצים על מינימום גודל גג של 100 מ"ר כדי לקבל החזר נכון ביחס לגודל ההשקעה.

 

כמות החשמל שהמערכת תייצר תלויה כמובן קודם כל בגדול ובהספק המערכת, במזג האוויר, הפרעות (הצללות) באיכות ההתקנה ובתדירות ניקוי הפאנלים הסולאריים.

במיקום הגאוגרפי –  במדינת ישראל יש בין 1,800-1,600 שעות שמש בשנה, ממוצע שעל כל 1 קילוואט מותקן של פאנלים ייצר כ 1,700 קילוואטים בשנה.

דוגמא: מערכת של 30 KW תייצר בשנה כ51,000 KW כל שנה.

על מנת להתחיל בהתליך נדרש טופס 4 וחיבור חשמל קבוע.

  1. הגשת בקשה להקמת מתקן מחברת החשמל – אישור PV.
  2. קבלת אישור.
  3. הקמת מערכת סולארית.
  4. בדיקת המערכת על ידי חברת החשמל.
  5. חיובר המערכת לרשת החשמל.
  6. התחלת יצור ומכירת החשמל לחברת החשמל.

לכל שאלה או התייעצות מוזמנים לפנות אלינו ונשמח לעונות על הכול.

אורך חיי המערכות סולאריות על פי תקן יצרן עומד על 30 שנות פעילות, כאשר ההנחה היא שמבחינה מכאנית המערכת תמשיך לעבוד גם לאחר מכן. רכישת הציוד מגובה באחריות יצרן לממירים ולפנלים הסולאריים. במערכת אין חלקים נעים, ולכן הבלאי שלה נמוך. אם הותקנה באופן איכותי גם כמות התקלות נמוכה מאוד. בתחשיבים הכלכלים נהוג לחשב פחת בייצור המערכת של עד 0.5% לשנה.

עיקר התחזוקה הוא ניקוי הפאנלים. יש לדאוג לניקיון הפאנלים (מאבק, פיח, צואת ציפורים) על-מנת לקבל ייצור מרבי של חשמל. ניקיון הפנלים הסולאריים אחת ל-4-5 שבועות במהלך חודשי הקיץ יביא לייצור מרבי זה (תלוי בכמות האבק ובתנאי הסביבה כגון פעילות חקלאית או תעשייתית אינטנסיבית המצריכות ניקיון תכוף יותר). מומלץ לנקות במים מוטפלים כדי למנוע הצטברות אבנית על הפאנלים.

נדרשת בדיקה תקופתית של איש מקצוע. אנו מספקים שירות זה ומחזיקים ציוד מתקדם לבדיקת המערכות ואיתור תקלות.

החברה שלנו עובדת בשיתוף פעולה עם המון חברות אחזקה ושטיפה, לרבות פטנטים חדשניים בתחום שמתקינים על המערכת ולאחר ההתקנה אין צורך בשטיפת המערכת. לפרטים נוספים פנה לאחד מנציגי החברה.
 

 

הקולטים, שהם החלק היקר במערכת, אינם שבירים. הם מוצר שעבר בדיקות מחמירות והם עמידים בתנאי מזג האוויר הקיצוניים ביותר, כגון משקעים כבדים ואף ברד. הקולטים מגיעים עם אחריות יצרן לשנים ארוכות. יחד עם זאת אפשרי ואף זת מומלץ לבטח את הפאנלים הסולאריים באמצעות חברת ביטוח.

הקולטים הסולאריים הינם פאסיביים ואינם פולטים קרינה. הממיר פולט קרינה נמוכה (בדומה למערכת החשמל המזינה את הבית) ולכן יש להתקינו במרחק של לפחות 4 מטרים ממקום בו שוהים בני אדם בדרך קבע בעת פעולת המערכת, ולהימנע משהייה ממושכת לידו. בדרך זו אין חשש לבריאות הציבור (על פי המשרד לאיכות הסביבה.)

מערכת סולארית נחשבת כהשקעה לכל דבר, יותר מזה היא נחשבה כהשקעה בטוחה. לכן הבנקים נותנים מימון של עד 100% בריבית אטרקטיבית.

תקנות הממשלה וההסדרות הקיימות למערכות ביתיות ומסחריות מחייבות את חברת החשמל לקנות את החשמל המיוצר באמצעות אנרגיה מתחדשת במחיר קבוע, בחוזה ל-25 שנה. 
אנו מציעים גם אפשרויות מימון באמצעות הבנקים שאליהם אנו עובדים מולם. נשמח לסייע לכם בייעוץ והפנייה לבנקים אלו.

  1. הכנסה פסיבית בטוחה של אלפי שקלים בשנה 
  2. הקלות משמעותיות  – אין צורך בהיתר בניה למערכת
  3. פטור מתשלום מס של רווח עד 24,000 ש"ח בשנה
  4. שימוש באנרגיה ירוקה – הפחתת שימוש בדלקים המזהמים את הסביבה
  5. ללא כאב ראש – חברתנו תבצע עבורכם את כל הבירוקרטיה ותלווה אתכם בכל התהליך יד ביד

כל מבנה בעל חיבור חשמל קבוע וטופס 4 רשאי להקים על גג ביתו מערכת סולארית.

את האישור מקבלים תוך 21 יום מחברת חשמל – אישור PV.

אחרי קבלת האישור והתקנת המערכת מודיעים לוועדה המחוזית על קיום המערכת.

האישור כרוך בתשלום אגרה לחברת החשמל.

 

 

מערכת ביתית – המערכת מחוברת ללוח החשמל אצלכם בבית, החשמל המיוצר זורם אליכם לשימוש הביתי והעודפים נמכרים לחברת החשמל בתעריף קבוע של 0.48 ש"ח לK.

מערכת מסחרית – המערכת מחוברת לפילר חיצוני והחשמל זורם לרשת ונמכר לחברת חשמל בתעריף של 0.45 אגורות לKW.

אם המבנה הוקם בעשרים שנה האחרונות, צריך טופס 4 והיתר בנייה.

חיבור חשמל קבוע חוזה + מונה.